streda 5. júna 2013

venček

akosi teraz neviem nič tvoriť.....trochu ma vzali tie povodne...
tak som sa rozhodla zmeniť veniec na dverách...
nemala som ho zmenený od.....začiatkom roka u nás v bloku horeli papiere v pivnici....bolo to strašné...ja som bola doma a na vlastnej koži som pocítila bezradnosť....celý blok v čiernom dyme ( tlačil sa aj do bytu) a ja som nevedela čo?.....kde?....zhora?.....zdola?....koľko času mám na útek?...čo stihnem vziať?...čo?...
tak sa viem vžiť do zúfalstva vyplavených ľudí...
a ten venček ( ešte stále páchnúci dymom a aj začiernený) mi to pripomenul. Tak bol čas na zmenu...









bývam v paneláku a zatiaľ mi susedia "tolerujú" ozdobu na dverách. Nechcem tam dávať niť hodnotnejšie, aby to nikto nechcel. Tak veniec je umotaný z letákov, obalený nejakým starým papierom a ozdobený povrázkami.


4 komentáre:

  1. Dobre si to vymyslela, teraz čo nie je pribetónované má nohy :) ešte šťastie že pri požiari sa nikomu nič nestalo, len by ma zaujímalo či to niekto úmyselne zapálil, samé asi nie?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru Renatka, niekto nam vhodil zapalenu flasu do kocikarne a vzapati aj do vedlajsieho bloku. Ten pocit bezmocnosti je vo mne stale a tak ma tazke osudy vyplavenych dost vzali...
    U nas sa nastastie nikomu a nicomu nic nestalo...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páááni Janka to je fantastický venček, proste super, no neviem či tam bude dlho :-)) Aj ja som dokončila konečne ten môj, len nemam teraz času ho tu hodiť, snaď zajtra.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, ani som nemyslela ze sa bude pacit....predsa na chodbe.....
      Dakujem

      Odstrániť