alebo maslo ghee
článok o masle ghee som obajvila náhodou...
a spomenula som si, že babka mala stále takéto maslo v plechovom hrnčeku na sporáku....
a keď ho preprážala, vysvetľovala mi že také maslo sa nepokazí...
postup som ovládala, tak som sa pustila do práce...
maslo je treba najprv ohrievať na trocha vyššej teplote....ak sa stratí prvé husté penenie, treba teplotu trošku znížiť a miešať aby sa bielkovina nepripálila...
potom maslo pení väčšími bublinami.....ak sa začne vyčírovať, je hotovo...
stiahnuť z platne a opatrne precediť cez čisté plátenko do fľaše...
ja ju mám stabilne na linke, maslo sa nekazí...
a chutí fantasticky...
ak sa chcete dozvedieť viac o jeho vlastnostiach, stačí si do prehliadača zadať maslo ghee...
prajem krásny deň..
jana
česky "přepuštěné máslo"
OdpovedaťOdstrániťMiluji vůni přepouštěného másla a hodně jídel na másle připravuji, mají jemnou chuť. Měj se hezky.
OdpovedaťOdstrániťMiluji vůni přepouštěného másla a hodně jídel na másle připravuji, mají jemnou chuť. Měj se hezky.
OdpovedaťOdstrániťHodně jsem už o nekazivosti přepuštěného másla četla... ale zdá se mi to neuvěřitelné, že vydrží jen tak na lince dlouho, aniž by se zkazilo... Ale je to prověřeno generacemi lidí... tak asi ano... Ať tak či onak, ten proces výroby takového másla vypadá na fotkách krásně :-) Hezký večer Anička
OdpovedaťOdstrániťTeda o tomto som ešte nepočula. Na fotkach vyzera dobre...
OdpovedaťOdstrániť