rýchly dezert...
korpus je kaková piškóta, krém je jeden mandarinkový kompót, krém olé vanilkový a jedna kyslá smotana a navrch opražené mandľové lupienky...
táto torta je celkom známa, ja som ju urobila raz dávnejšie a neočarila ma...
bola taká....mdlá...
až po čase ma napadlo namiesto šľahačkovej smotany použiť kyslú smotanu....
a odvtedy ju robím dosť často...
cesto si urobím vyššie, potom prerežem na 2 korpusy a jeden dám zamraziť...
v prípade potreby ju mám hotovú naozaj za pár minút...
prajem krásny deň....
jana
Všechno nejlepší k svátku.-))
OdpovedaťOdstrániťSladká tečka vypadá moc dobře. Eva
Dakujem...dlho som nechapala o akom sviatku hovoris...u nas je Jany 21.augusta :)
OdstrániťChutě mi děláš .... takové dobroty můžu.-)))
OdpovedaťOdstrániťTak si urob...:)
OdstrániťMilujem rýchle a efektné dezerty, tento to je:))
OdpovedaťOdstrániťAno
OdstrániťJani, vypadá úžasně, píšu si! A i já,sice pozdě, přeji všechno nej k svátku!
OdpovedaťOdstrániťPa, Helena
Dakujem
OdstrániťJanka prečo trasená, vyzerá dobre... mňam.
OdpovedaťOdstrániťNepoznas? Das do dobre zatvaratelnej misy smotanu, kompot a jeden creme ole... To je puding bez varenia. Poriadne to zatvoris, trasies a trasies, az citis ze krem je hotovy..
OdstrániťPečiem iba na Vianoce a Veľkú noc :-) Sem tam vyskúšam nový recept, naposledy miesto múky išli orechy a mak, takže pečiem cca 4 x do roka. Trasený krém počujem prvý krát. Zato minulý rok som skúšala zavariť ruže podľa bulharského receptu.
OdstrániťVyzera vyborne ♥ Dakujem za napad s korpusom... A.
OdpovedaťOdstrániť