možno to poznáte....amónium, jelenia soľ, salajka...
kypridlo...
salajka sa dá kúpiť v potravinách...
recept:
30 dkg hladkej múky
5 dkg HERA
1 vajce
5 dkg salajky rozmiešať v 1 dcl mlieka
a štipka soli....tá musí byť vždy
suroviny zmiesiť....s cestom sa pracuje výborne, nelepí
rozdeliť na 3 diely...
vyvaľkať na čo najtenšie...
a postupne upiecť na plechu....pečie sa pri asi 180°C asi iba po 10 minút...ja mám dosť veľké plechy...nebáť sa a rozvaľkať naozaj na tenko...
cesto po upečení musí ostať svetlunké, nemalo by chytiť ružovú farbu pri dlhšom pečení...
cesto po upečení bude celkom tvrdé....zmäkne od krému...
krém:
0,5 l mlieka
1 vanilkový cukor ( ja dávam vanilkový extrakt)
4 lyžíc hrubej múky
uvariť puding a po vychladnutí zmiešať so zvyškom HERY(5 deka išlo do cesta) a 20 dkg práškového cukru...ja ešte pridám asi 10 dkg masla...
natrieť na cestá, aj na vrchný plát....poskladať, poliať čokoládovou polevou a zabudnúť...najlepšie na 24 hodín....aj na viac. Tento zákusok je lepší, čím je starší...
cesto sa bude rozplývať na jazyku, je jemnučké...výborne sa dá zamraziť...
prajem pekný deň...