ten prvý názov obľúbeného koláča mám od babky (aj recept)...
ten druhý mu dali synovia...podľa vyzrážaných cukrových guličiek na snehu...
to sú ony...guličky...
recept:
300 gramov hladkej múky
200 gramov tuku
100 gramov práškového cukru
2 žĺtka
1/2 balíčka prášku do pečiva
štipka soli
na tvarohovú plnku:
500 gramov hrudkovitého tvarohu
3 žĺtka
100 gramov kryštálového cukru
strúhaná citrónová kôra asi z jedného citróna
v pôvodnom recepte je1 vanilkový cukor...ja to nahrádzam vanilkovou pastou (kúpila som na návšteve v GB)
na sneh vyšľaháme všetky bielka a 4 lyžice kryštálového cukru
cesto spracujeme, dáme na plech a predpečieme asi 13 minút. Potom vytiahneme z rúry, natrieme kyslým ríbezľovým lekvárom, navrstvíme tvarohovú hmotu, na ňu vyšľahaný sneh a necháme dopiecť asi 15 minút.
Pečenie závisí od rúry...ja pečiem na 180°C.
prajem pekný deň a dobrú chuť...
jana
Juj, ale mi slinky tečú. :)
OdpovedaťOdstrániť:)
OdstrániťJaničko, vypadá to úžasně .... s chutí bych si kousek dala ....přeji ti krásný víkend ...pa, pa Marki
OdpovedaťOdstrániťaj tak úžasne chutí...
OdstrániťJani,
OdpovedaťOdstrániťkrásný víkend přeji!
Tys mi udělala chutě!! děkuji za recept.
Jarka
rado sa stalo
OdstrániťNo, takhle tu dietu nikdy držet nezačnu:-))
OdpovedaťOdstrániťveď ja nič... _)
OdstrániťMnam tento milujem....Jani trosku dvojzmysleny nazov :))) pekny vikendik :)
OdpovedaťOdstrániťMirka
za ten názov ja nemôžem....to babka...
OdstrániťMy sme ho volali zensky rozmar :)
OdstrániťJani, nejen že se hezky a vtipně jmenuje, ale navíc je určitě výborný - co nevidět ho upeču, takové dezerty u nás frčí :o)
OdpovedaťOdstrániťMoc zdravím a hezkou neděli přeji, Helena
Niet nad rcp od babky ;-) Mas to super, vyskusam a spravim ti u mna reklamu ;-)
OdpovedaťOdstrániť