streda 25. apríla 2018

niečo ako boršč

túto polievku(jedlo) som dlho neregistrovala...
vadila mi tam cvikla, ktorú nemám rada...


nakoniec ho varím asi každý druhý týždeň...zachutil... a zvykla som si aj na tú cviklu...
ale...varím ho z kuracích pŕs...


najprv orestujem zeleninu - kaleráb, mrkva, kapusta, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak na oleji, osolím, okorením

 cviklu varím zvlášť v osolenej a okorenenej vode
 mäso orestujem tiež zvlášť
 nakoniec orestovanú zeleninu pridám k mäsu, dolejem vodou a paradajkovým pretlakom, samozrejme pridám dostupné bylinky zo záhrady
 varím aj 2 hodiny na nízkom stupni
 ja bez kyslej smotany...kto chce, môže si ju pridať a dobrý chlieb....a varím ho v tom starom smaltovanom hrnci - akosi tak chutí najviac

dobrú chuť...

jana

3 komentáre:

  1. To vypadá na moc velkou dobrotu- vyzkouším...díky ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jani, musím napsat, že to je veliká pochoutka, včera manžel uvařil a moc všem chutnala.Jedli jsme ji ne horkou ,ale protože není mastná tak to bylo hrozně osvěžující- vynikající.Jen jsme neměli kapustu, tak jsme dali květák a cuketu.
    Děkuji za inspiraci.Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem....myslim, ze tie zeleninove polievky su uzasne variabilne - system, co chladnicka obsahuje...

      Odstrániť